this site the web

Radionice na Zenit Festivalu 2011 - No1



1. Biologija - radionica obuhvata dve teme:

I tema: Lekovit uticaj flore i faune. Fiziologija vezivanja alkaloida na receptore.
II tema: Bioindikatori vode. Makro i mikro fauna, mikroskopsko prezentovanje indikatora uz paralelni prikaz slika na video bimu.

2. Art from trash:

Glavni cilj radionice biće ohrabrivanje ljudi da ponovo koriste odbačene materijale u izradi predmeta koji imaju dekorativnu i upotrebnu vrednost. "Art from trash" nosi poruku pametnog korišćenja zemljinih resursa. Učesnici radionice će imati priliku da kroz kreativnu igru naprave neki predmet, dekoraciju ili umetničko delo. Glavni resurs koji će se koristiti je pet ambalaža, i mogućnosti koje ona pruža u umetničkom izrazu. U radionici ćete naučiti koja su njena praktična svojstva i načine da je oblikujemo i ponovo upotrebimo.

3. POI for LIFE

Radionica namenjena mladim i budućim žonglerima sa POI rekvizitom u trajanju od tri dana. Istorija kaže da su: "Žene plemena Maori sa Novog Zelanda, na ruke pričvršćivale mekani kanap, na koji je zakačen ‘Bag poi ‘(ručno pravljene kesice). Prateći ritam bubnjeva, one su izvodile tradicionalni ples." Rekvizit POI pojačava koncentraciju, poboljšava koordinaciju pokreta, jača volju i veru u sebe. Tokom prvog dana radioničari bi naučili kako da naprave rekvizit, kao i pravilno držanje rekvizita i položaja tela pri izvođenju figura. Drugi dan je namenjen učenju elementrnih pokreta i spajanju dva i više pokreta u celinu. Treći dan je nemenjen za rekapitulaciju naučenog kao i spoj pokreta sa muzikom i plesom.

4. Muzička radionica

Muzička radionica osmišljena je u cilju širenja i približavanja elektronske muzike mladim i kreativnim ljudima, Takođe, sastavni deo radionice predstavlja korišćenje svetski priznatih hardverskih i softverskih mašina kao i generisanja zvukova. Radionica će trajati 8h i biće podeljena u dva dana po 4h dnevno. Ovo je savršena prilika da naučite da pravite bilo koji oblik elektronske muzike i saslušate savete Matisa Benama (Frantic Noise) koji ovakve radionice drži širom sveta. Kao osnovni alat koristiće se Ableton Live. Svi zainteresovani učesnici se pozivaju da ponesu laptop, i da se na vreme prijave za radionicu putem emaila zenit@zenit-galaxy.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Za razliku od ostalih radionica ova je komercijalnog tipa i iznosi 2000,00 din.

5. Mandala Radionica

Mandala radionica je jedna od najinteresantnihih radionica održanih u poslednjih godinu dana u organizaciji Kreativnog tima "Zenit". Ovog puta radionicu ćemo malo modifikovati pa će radioničari imati priliku da samostalno ispolje svoju kreativnost. Rad će biti organizovan u grupama i planirana je izrada nove Zenit mandale. Radionica će uključiti štampu na kolaž papiru, njeno isecanje i lepljenje na providnu foliju B2 formata. Finalna mandala koju će napraviti radioničari će biti postavljena na binu poslednjeg dana festivala.


6. Origami Radionica

Origami radionica u organizaciji Kreativnog tima "Zenit" je osvežavajuće iskustvo koje preporučujemo svim mladim ljudima koji žele da se zabave i da na zanimljiv način steknu nova i kreativna znanja i iskustva. U prijatnom prirodnom ambijentu radionice proučavaćemo japansku umetnost savijanja papira. Radionice su interesantne prvenstveno zbog kreativnosti i improvizacije.

Uskoro ćemo objaviti i kraći sadržaj za još 5 radionica, kao i ponudu aktivnosti na festivalu.

0 comments:

Post a Comment

 

OM Community

Organizacija dogadaja u prirodi sa domaćim i stranim artistima, širenje volonterske mreže, povezivanje muzike, digitalne umetnosti, slikarstva i modelarstva, muzička produkcija – afirmacija domaćih producenata elektronske muzike.